עמוד-יתושים

יתושים

ביולוגיה ומחזור חיים:
חרקים בעלי גלגול מלא,הדרגות הצעירות נמצאות במים.הבוגרים מעופפים.
הזחלים והגלמים חייבים לעלות לפני המים ולנשום אויר אטמוספרי,הזחלים והגלמים חיים במים עומדים או זורמים לאט.רק הנקבות עוקצות. משך ההתפתחות תלוי בטמפ', יכול להגיע ל-10 ימים בתנאים אופטימליים מביצה לבוגר.


קולקס (כולחית הבית) – יתוש בצבע חום,הבטן בפסים חום ולבן.היתוש הנפוץ בישראל, פעיל מאפריל עד נובמבר,לפעמים גם עד דצמבר.עוברים את החורף כבוגרים,עוקצי לילה.הזחלים גדלים במי ביוב ובמים מזוהמים,עשירים בחומר אורגני.הקולקס מעביר את מחלת קדחת הנילוס המערבי.


אנופלס – מתוך 10 מיני אנופלס הקיימים בארץ,רק 6 מסוגלים להעביר מלריה.אוהבים מים נקיים באופן יחסי. סימני זיהוי: זחל ללא סיפון נשימה,בוגר בעל מבנה גוף ישר,רוב המינים אינם מרחיקי עוף אך יש מינים שיכולים לעוף עשרות ק"מ. יתוש האנופלס מעביר את מחלת המלריה.המלריה נגרמת ע"י טפיל חד תאי מהסוג פלזמודיום.מעקיצה ועד היכולת שוב להדביק עוברים 8 ימים,משלב זה הנקבה תדביק בכל עקיצה.עוקץ לילה.


אדס – (הטיגריס האסייני שייך למשפ' האדס)
האדס מעופף גרוע,נמצא ברדיוס של כמה מאות מטרים בכל חייו.הנקבה מדביקה את הביצים לדופן אתר ההטלה,יכולה להטיל במקווי מים קטנים.הביצים של האדס נקראות "ביצי קיימא" ששורדים תקופת יובש גם במים מליחים (ים).הם עוקצי יום,פעילים ביום ובלילה.עקיצתם מורגשת, לנקבות חדק המותאם לדקירה ומציצה,לזכרים רק למציצה.ברב המינים,לפני העקיצה הנקבה מחדירה חומר אלחוש ונוגדי קרישה (נוגדי נוגדנים).אצל האדס, הנקבה עוקצת ללא אלחוש ולכן העקיצה כואבת מאוד.הטיגריס האסייני מסוגלת לעקוץ גם דרך מכנס ג'ינס!.יתוש האדס מעביר מס' מחלות ביניהם:קדחת דנגי ודלקת מוח יפנית.

מיני אדס נוספים:
יתוש המלחות – מטיל ביצים במים מלוחים עד מלוחים מאוד,נפוץ בעיקר בערבה,חוף הכרמל,עין המפרץ.
אדס ימי – מטיל ביצים במי ים,בשלוליות על חוף סלעי,נפוץ בחוף הבונים,חוף אכזיב.
שניהם עוקצי יום ולשניהם ביצי קיימא, טווח התעופה שלהם קצר.

הנמר האסייתי- מחלות ודרכי התמודדות

מין בעיתי נוסף של יתושים הינו יתוש הנמר האסייתי שככל הנראה התפשט דרך מסחר בצמיגים מיד שנייה. יתוש זה יכול להעביר מחלה נגיפית אשר נקראת בשם דנגה, המחלה עלולה לגרום למוות. כמו כן, עלול היתוש להעביר את מחלת ההצ'יקונגוניה. נגיף הדנגה כולל 4 תתי סוגים כאשר ניתן להדבק מכמה סוגים יחד.

שתי המחלות עשויות להתחיל עם  סימנים של שפעת כך שהחולה עשוי לסבול מחום, פריחה, כאבי עיניים, כאבי ראש, כאבי פרקים וכאבי שרירים. הדבקה חוזרת מזן אחר של נגיף הדנגה  עלולה לגרום לדימומים ולהלם משום שנפח הדם יורד.

במרבית המקרים המחלות חולפות אך  במידה והחולה צריך להתאשפז כתוצאה מהדבקה חוזרת של נגיף הדנגה ניתן לטפל בו באמצעות עירוי נוזלים, במקרה של הצ'יקונגוניה ניתן לטפל בחולה באמצעות תרופות נגד דלקת. לצערנו, אין למחלות הללו חיסון.

כדי להתמודד עם היתושים וכדי למנוע את המחלות הקשות הללו יש לבצע הדברה.

באמצעות מדביר מקצועי ורווי ניסיון תוכלו לטפל בבעיית היתושים על כל סוגיהם ולשמור על בריאותכם. אתם מוזמנים לפנות אל אלברט אביב ולקבל שירות מקצועי, יעיל ואדיב אשר ישמור עליכם ועל בני ביתכם.

נתקלתם ביתושים? צרו איתי קשר עכשיו, ואגיע לטפל בבעיה במקצועיות ויעילות

תפריט עמודים